De Kleiacademie

Opleidingscentrum voor keramiek

Onze zomeropleiding in samenwerking met Ecolonie in Frankrijk

De Summerschool vindt dit jaar plaats tussen 8 en 22 augustus 2020.

In de vorm van twee vijfdaagse workshops. De workshops omvatten een volledige basiscursus die overeenkomt met de kwartaalcursussen van het lopende jaar. Men leert de beginselen van het draaien op elektrische schijven. Het bouwen met platen. Het maken van gebruikskeramiek. Iedere ochtend is er een half uur theorie waarbij aandacht wordt besteed aan de geologie van klei, aan vormgeving, materiaalleer en stooktheorieën. Er wordt gewerkt in dagdelen van 10.00 tot 12.30, van 14.00 tot 18.00 en als men wil van 19.30 tot 22.00 uur. Op het tussenliggende weekend kan er worden gewerkt of worden uitgerust. In de tweede week wordt de grote Japanse houtoven ingepakt en gestookt. Deelnemersprijs per week € 390,– inclusief materiaal en stoken. Boek je twee weken dan krijg je een aantrekkelijke korting en bedraagt de deelnemersprijs € 690,– inclusief stoken en materiaal. Vraag de folder aan via Kleiacademie@gmail.com

Wees er snel bij om deze bijzondere creatieve vakantie mee te maken.

De locatie waar De Kleiacademie haar Summerschool houdt is het natuurterrein van http://ecolonie.org/eco/nl/home/index.php in het dorpje Hennezel in de Vogezen vlak bij de bronnen van Vittel en Bourbonne les Bains.
De afstand vanuit het centrum van Nederland naar Hennezel is circa 600 kilometer en goed een halve dag rijden. De regio heeft een landklimaat en het is generaliserend zomers 5 graden warmer en ‘s winters 5 graden kouder dan bij ons.

Het adres Thietry 1 – 88260 – Hennezel Frankrijk

 

 

De Kleiacademie houdt zijn bijzondere workshops altijd op Ecolonie in de Franse Vogezen.

Waarom daar ver weg en niet dicht bij huis.

1. Omdat we daar de beschikking hebben over een prachtige, goed functionerende, twee-kamer keramiek oven, naar Japans model, die met hout gestookt wordt. Het met hout stoken is een bijzondere ervaring.

2. Omdat de Lage Vogezen het centrum van de Midden-Europese bosbouw is en we daar ongelimiteerd kunnen beschikken over licht hakhout dat als afval wordt beschouwd in de houtvesterij.

3. Omdat het stoken met hout en de daarbij behorende as-afzetting op keramisch werk heel bijzondere resultaten geeft. Resultaten die je nooit in stedelijke gebieden met elektrische ovens kunt bereiken.

4. Omdat de technieken en kennis die we daar toetsen en herontdekken van belang zijn voor de keramische industrie.

5. Omdat de eigenaar van het terrein ons toestaat alle mogelijke stooktechnieken, zoals kuilvuur, veldoven, zaagseloven en Rakustoken toe te passen zonder dat dit belastend is voor de omgeving.

6. Omdat het terrein, zeker in de zomer, er paradijselijk bij ligt met meren, bossen, beken, heuvels en dalen.

7. Omdat we kunnen beschikken over een fantastisch en volledig geoutilleerde atelierruimte met prachtig licht en uitzicht.

8. Omdat Ecolonie een hartelijke, idealistische, principiële organisatie is die zich sterkt maakt voor een betere wereld. Ecologisch verantwoord boert en heerlijke kazen en Panier maakt.

9. Omdat onze deelnemers gebruik kunnen maken van allerlei soorten overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen en dus ook voor de kleine beurs.

10. Omdat meereizenden ook andere activiteiten kunnen doen die bij een vakantie horen.

  

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Posted in Actueel 10 years, 11 months ago at 09:13.

Add a comment