De Kleiacademie

Opleidingscentrum voor keramiek

Het programma van de Kleiacademie ziet er vanaf 1 september 2017 als volgt uit.

Op zaterdag 16 september start het nieuwe kwartaal van de Kleiacademie met de basiscursus.  In de basiscursus komen alle vormingstechnieken aan bod, gaan we in op materiaalkennis en leer je je eigen engobes, onderglazuren en glazuren maken. Deze training is vooral bedoeld voor belangstellenden die voor het eerst met klei in aanraking komen. De training duurt 11 zaterdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. De 12e dag houden we een toets en wordt het werk geëvalueerd. (maximaal 12 deelnemers.)Leerkrachten Gelske Mout en Dan Ernst. Invalkracht Hans Ludenhoff. Kosten € 525,00 per kwartaal inclusief materiaal en stoken. De zaterdag is volgeboekt.

Op dinsdag 19 september start het nieuwe kwartaal draaien. Op die dag ligt het accent vooral bij de draaitechnieken voor zowel beginners als gevorderden. We beschikken over 12 elektrische schijven. Lestijden van 11.00 uur tot 18.00 uur. 11 lessen en een 12e les met toets en evaluatie werk. Leerkracht Camille Verbunt, assistente Dobrawa Bies. Invalkracht Hans Ludenhoff. Kosten € 525,00 per kwartaal inclusief materiaal en stoken. De dinsdag is volgeboekt.

De donderdag, vanaf 21 september, is in principe ingeruimd voor gevorderde leerlingen. Ook hier geldt lestijden vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur. Totaal 12 lessen waarvan de laatste les als duidelijke afronding is bedoeld met een goed werk dat je kunt tentoonstellen. Leerkrachten Baba Kooij en Daniel Ernst. Kosten € 525,00 per kwartaal inclusief materiaal en stoken. De donderdag is volgeboekt.

Woensdag en vrijdag zijn atelierdagen. Op deze dagen kun je vrij werken, wordt er geen les gegeven maar is er een werkplaatsbeheerder aanwezig en kun je terecht met je technische vragen. De dagen zijn bedoeld voor oud leerlingen, mensen met ervaring en zij die een bepaald project willen maken en daarbij enige ondersteuning nodig hebben. Op woensdag zijn de werkplaats beheerders Hans Ludenhoff en Theo Bloemers. Op vrijdag Camille Verbunt en Kaser Najjar. Op beide dagen zijn nog 4 werkplekken beschikbaar. Kosten € 350,– inclusief basismateriaal en stoken. Totaal 11 keer per kwartaal.

In de herfstvakantie die bij ons wordt gehouden van vrijdag 20 tot en met donderdag 26 oktober zijn er geen reguliere lessen en geen atelierdagen.

Er zijn drie losse workshops. Van 20 tot en met 24 oktober, in de herfstvakantie, de workshop mallen maken van gips en het ingieten met gietklei. Het produceren van een kleine serie.  5  Achtereenvolgende dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vraag de folder aan. Minimale deelname 5 leerlingen. Cursusprijs € 450,00 inclusief materiaal en stoken. Leerkracht Hans Ludenhoff. Op de rol staat ook een workshop decoreren met Delftsblauwen, decoraties en pigmenten. Deze workshop staat gepland op 27 en 28 oktober. We zijn echter nog in overleg met een leerkracht en definitieve informatie volgt.

Nieuw is de 1 daagse workshop “Fotograferen van je werk ten behoeve presentaties en multimedia” Zowel fotograferen met een goed fototoestel als met Iphone of tablet komt aan de orde. Leerkracht Camille Verbunt. Kosten € 95,00. Lesdag zondag 15 oktober 2017 van 11.00 tot 17.00 uur

Na de herfstvakantie:

Woensdag 1  en woensdag 8 november 2017 oriëntatiecursus glazuren. Hier leer je wat een basisglazuur is. Het verschil tussen de Segerformule en het gewichtsrecept. Iets over de grondstoffen en hun werking. We leren je te kleuren met oxides en opake-makers. Je krijgt een mengschema en syllabus om alles nog eens na te lezen.
Kosten € 150,00 inclusief materiaal en eventueel stoken.

Leerkracht Carla Zegers
Deze website wordt regelmatig bijgewerkt en is  niet altijd compleet. Heb je vragen bel gerust met Hans Ludenhoff 06-14936125

 

Aanmelden via “kleiacademie@gmail.com” onder vermelding van de betreffende lesmodule, vergeet niet je adres en telefoonnummer te vermelden. Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Posted in Home 2 years, 11 months ago at 15:29.

7 comments

Vragen, tips of opmerkingen?

Stuur een email of stel je vraag direct op de website m.b.v. het formulier hieronder.


You must be logged in to post a comment.