De Kleiacademie

Opleidingscentrum voor keramiek

Opleiding tot keramist en draaier

Individueel onderwijs tot keramist en pottenbakker.

De basiscursus start ieder kwartaal en gevorderden kunnen altijd als er plaats is instromen. Nog niet gevorderden kunnen deelnemen aan de basiscursus. Gevorderden kunnen in overleg deelnemen aan werkgroepen. Het systeem werkt als volgt.  Een les beslaat een volledige dag van 7 uur. Op de dinsdag of donderdag van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag ligt het accent op het draaien, op donderdag zijn de meeste leerlingen gevorderd. De zaterdag is voor nieuwe leerlingen. Bij verhindering of ziekte kun je je lesdag inhalen op de woensdag of de vrijdag. In het begin ligt het accent van de lessen op het handvormen en draaien. De geologische aspecten van klei, materiaalleer en vormleer. Ook aan de kunsthistorische aspecten wordt aandacht besteed

Het ontwikkelen van de eigen creativiteit is een ander aspect dat ruim aandacht krijgt.

Schrijf nu in voor het nieuwe seizoen 2020. Vol is vol! Maximaal 14 leerlingen per dag. Voor inschrijvingen kunt u mailen met kleiacademie@gmail.com.


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Posted in Home 7 years, 10 months ago at 19:29.

5 comments

Previous Post:  

 

 1. Floor van Barneveld Jul 8th 2016

  Goedemiddag,
  Ik heb op verschillende manieren contact proberen op te nemen. (Inschrijving op 1 juli jl., mail en telefonisch voicemail ingesproken). Tot op heden nog niets vernomen.
  Ik wil heel graag deelnemen aan de september kwartaalgroep donderdag. Ik
  hoop dat er nog een plekje voor mij is? Heb weinig ervaring maar dat hoeft geen probleem te zijn als ik het goed gelezen heb op uw website.

  Hoor graag van u. Vriendelijke groet, Floor van Barneveld – van Osch

 2. marian veldhuis Aug 12th 2016

  Goedemorgen,
  Begin dit jaar heb ik mij opgegeven voor de opleiding tot keramist en draaier. Nu heb ik een ergens in maart een telefoontje ontvangen met de melding dat ik ben aangenomen en nog een mail toegezonden zal krijgen. Deze mail ter bevestiging heb ik niet ontvangen, terwijl de cursus al met een maand begint.
  Verzoek om op korte termijn contact met mij op te nemen s.p.v., zodat ik een en ander kan gaan inplannen.
  Dank en groet,
  Marian

 3. marian veldhuis Aug 30th 2016

  Hartelijk dank voor de uitgebreide informatie die mij is toegezonden. Ik kijk met enthousiasme uit naar de start van de opleiding tot keramist.

  Ik hoop dat ik met jullie opleiding mijzelf verder kan ontwikkelen in dit mooie vakgebied.

  Marian Veldhuis

 4. tj3wv3 Very good article post.Thanks Again. Much obliged.

 5. FSI79j Very good article.Much thanks again. Will read on


You must be logged in to post a comment.