De Kleiacademie

Opleidingscentrum voor keramiek

Korte Keramiek Workshops


Losse workshops  najaar 2017  waaraan leerlingen maar ook belangstellenden van buiten af kunnen deelnemen zijn:

Workshop: “mallen maken van gips”. Op vrijdag 20 oktober tot en met 24 oktober 2017 houden we onze workshop “mallen gieten”.(Herfstvakantie)

In deze leuke en leerzame workshop leer je hoe je een goede bekisting maakt voor afgieten van een druk of gietmal. Hoe je een mal uit twee of drie delen maakt. Welke moeder-vormen je wel kunt gebruiken en welke niet. Wat is de goede verhouding voor het maken van gips, Hoe maak ik gietklei. Manieren van ingieten timing en drogen. Trucs die het lossen van je werkstuk gemakkelijker maken. Diverse manieren om te decoreren en te glazuren.

De workshop vindt plaats op de Kleiacademie aan de Ingelandenweg 1. 1069 WE Amsterdam-Osdorp. Op vrijdag 20,21, 22, 23, en 24 oktober 2017 . Van 11.00 tot 18.00 uur. Kosten € 450,– inclusief materiaal en stoken.

Bij de academie kun je vrij parkeren.
De lessen worden gegeven door Hans Ludenhoff initiatiefnemer van de Kleiacademie, keramist en pottenbakker.

 

Workshop: Goed fotograferen van je eigen werk. Het fotografen met een fototoestel ten behoeve van een presentatie. Het gebruik van telefoon of tablet voor presentaties op Pinterest en Facebook. Beide technieken komen aan de orde. Zondag 15 oktober vanaf 11.00 uur. Kosten € 95,–

De Leraar Camille Verbunt was voorheen fotograaf , filmer en T.V. cameraman.

 

 

Oriëntatie workshop glazuren.

Wanneer en waar:
Op woensdag 1 en 8 november 2017 wordt deze workshop gehouden van  18.30. tot 21.30 uur onder leiding van Carla Zegers. De workshop vindt plaats op de Kleiacademie, Ingelandenweg 1, 1069 WE, Amsterdam. 06-14936125  Voor wie: De Oriëntatie is bedoeld voor een ieder die kennis wil maken met glazuur techniek en al enige ervaring heeft met klei en keramiek. Wat leer je? Wat is een basisglazuur en wat is haar chemische structuur. Het zelfstandig maken van glazuren aan de hand van een gewichtsrecept. Het kiezen van een glazuur aan de hand van een smelttemperatuur. Het maken van een kleuren driehoek met diverse pigmenten en mat- of opaakmakers. Hoe je recepten van het internet en uit de  literatuur moet lezen. Spelen met effectglazuren. Prijs voor twee dagdelen € 150,– inclusief materiaal en stoken.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren